Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katılarak ürünlerini sergiliyor, yarışıyor ve kendini dünyaya nasıl tanıtabileceğini yaparak, yaşayarak öğreniyor.
Robot, otonom veya önceden programlanmış görevleri yerine getirebilen elektro-mekanik bir cihazdır. Güncel tanımı ile robotlar, elektronik ve mekanik birimlerden oluşan, algılama yeteneğine sahip olan ve programlanabilen cihazlardır.
Gerçek anlamda her şeyiyle size ait bir robot yapmak için elektronik, yazılım ve mekanik bilgilerine sahip olmanız gerekir. Bu nedenle robot yapımı zahmetli bir iştir. Robotik alanında yeni iseniz basit robot uygulamalarıyla başlamanız gerekir. Bunlar ışığa yönelen robot, çizgi izleyen robot ya da engel algılayan robot gibi projeler olabilir.
Robot yapımı konusundsa zor olan taraf elektronik, yazılım ve mekanik konularının hepsine hakim olunması gerekmesidir. Çoğu insan bu üç konudan birinde ya da ikisinde bilgi sahibi olup diğerlerinde yetersiz olabilir. Bu noktada projeniz için destek almanız gerekir. Takım çalışması için ideal ortam oluşmaktadır.
Robot devrelerinin yanısıra robot kiti de robotik ile yeni ilgilenenler için eğitici olabilir. Düzgün tasarlanmış robot kitleri kullanan kişiye pek çok şey öğretebilir ve kendi robotunuzu yapmaya biraz daha yaklaşmanızı sağlayacak bir adım olabilir.
Eğer kendi robotunuzu tamamen siz yapmak istiyorsanız, robot tasarımı ve yapımı aşamasında yapmanız gerekenleri sıralamalısınız. Bu sıralamada ilk olarak robotun amacının belirlenmesi yer almalıdır. Bir robot yapmak istiyor ama nerden başlayacağınızı bilmiyorsanız kulübümüze katılmalısınız.
Önce amaç belirlenmelidir. Amaca uygun sensörlerini şeçersin, algoritmayıda yapmamız ilk aşamaları tamamladığımız anlamına geliyor. Şimdi sıra mekanizmayı hazırlamaktadır. Elektronik devre ve tasarımların yapılması ile artık proğramımızı mikrodenetleyiciye aktarıyoruz. Şimdi robotumuzu deniyoruz ve grekli düzeltmeleride yaparak amacımıza ulaşıyoruz.
DERECELERİMİZ:
1. 2018 15. ODTÜ ROBOT GÜNLERİ ARAMA KURTARMA KATEGORİSİ DÜNYA BİRİNCİSİYİZ.
2. 2019 16. ODTÜ ROBOT GÜNLERİ ARAMA KURTARMA KATEGORİSİ DÜNYA BİRİNCİSİYİZ.
3. 2019 16. ODTÜ ROBOT GÜNLERİ ÇÖP TOPLAYAN KATEGORİSİ DÜNYA BİRİNCİSİ ve DÜNYA İKİNCİSİYİZ.
4. 2021 TEKNOFEST ROBOTİK YARIŞMALARI YUMURTA TOPLAMA KATEGORSİ ÜÇÜNCÜSÜYÜZ.
5. 2022 18.ODTÜ ROBOT GÜNLERİ ÇÖP TOPLAYAN KATEGORİSİ DÜNYA BİRİNCİSİ VE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ.
6. 2022 14.ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI YUMURTA TOPLAMA KATEGORİSİ DÜNYA BİRİNCİSİ, DÜNYA İKİNCİSİ VE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ.
6. 2022 TEKNOFEST ROBOTİK YARIŞMALAR YUMURTA TOPLAYAN KATEGORİSİ BİRİNCİSİ, İKİNCİSİ VE ÜÇÜNCÜSÜYÜZ.
7.2022 TEKNOFEST KAREDENİZ SUNUM ÖZEL ÖDÜLÜ SAHİBİYİZ.
Adres:
BAHÇELİEVLER MAH. ATA CAD. ZILE MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 43 ZİLE / TOKAT
Telefon
0 (356) 317 1304